2016 – Waterzaad

Spot speelde op locatie de voorstelling “Waterzaad” januari / februari 2016

Al heel lang lag het stuk Waterzaad op de planken bij Spot te wachten om gespeeld te worden. Dit stuk is ooit geschreven tijdens een schrijfestafette van Stichting De Kunst, 10 verschillende auteurs hebben er aan meegeschreven. Het resultaat, Waterzaad, een bizarre vertelling. In de maanden januari en februari 2016 hebben we dit stuk maar liefst 13 x opgevoerd.

Waterzaad: Moet je meemaken!
“Judy keert terug naar het hotel waar ze als kind heeft gelogeerd. Daar wonen nog steeds dezelfde mensen als toen. Stuk voor stuk bijzondere mensen. Langzaam maar zeker komen we er achter wat er zich toen allemaal heeft afgespeeld.”

 Omdat dit stuk zich buitengewoon goed leent om op locatie gespeeld te worden hebben we na een korte zoektocht B4Agro in Warmenhuizen bereid gevonden om hun geweldige bedrijfsruimten ter beschikking te stellen.  En daar waren wij natuurlijk heel blij mee. Het werd een theaterbelevenis die u nog nooit van Spot’70 gezien had. De regie was in handen van Kitty Relleke. Jantje van der Wurff  verzorgde de muziek. Ruim 1250 bezoekers hebben we mogen ontvangen., De reacties van het publiek waren over het algemeen lovend.

Terugblik van onze voorzitter Annemarie Dekker: ‘Eerste herinnering. We gaan op locatie en als het regent staat het publiek droog. Fred zegt dat alles gebruikt mag worden en hij liegt niet. Dus hier gaan we mee aan de slag de locatie, het stuk en muziek. En toen gingen we beginnen. Hoe wordt het decor? 160 Kisten en een steiger. Oh muziek is ook mooi, maar wie kan dat? Jantje. Ja natuurlijk. Wat mogen we water gebruiken? Hoeveel? Laat maar vollopen. En dan staat alles klaar alle kaarten zijn verkocht de reacties variëren van niet mooi tot geweldig. Een productie om trots op te zijn met z’n allen gedaan voelt u dat ook: Kippenvel!’

FB_20160220_13_54_45_Saved_Picture

 Programma boekje ( klik op de foto om deze te vergroten)

boekje voorkant boekje achterkant

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Premiere 29-01-2016

Recensie NHD 01-02-2016: “WATERZAAD een bijzondere voorstelling die zeer de moeite waard is gezien te worden en ruimte geeft tot meerdere interpretaties” (klik op de recensie voor vergroting)

WATERZAAD_recensieNHD_2016-02-0118 reacties op “2016 – Waterzaad”

 1. Aris Bremer schreef:

  WATERZAAD, betreft dit een voorstelling naar het script dat in de negentiger jaren via het NHCA door een aantal auteurs in estafettevorm tot stand is gekomen? Groet van een van die schrijvers,

  Aris Bremer

 2. Aris Bremer schreef:

  Wat bijzonder Hans!
  Ik heb goede herinneringen aan het schrijfproces van Waterzaad en kom beslist een keer naar jullie voorstelling kijken.
  Wat te denken van een voorstelling waarvoor de makers van destijds worden uitgenodigd? Een reünie van dit grijzer wordend deel van theatermakers!
  Aris

  • Hans Smeele schreef:

   Dag Aris,
   Dank voor je reactie. Inderdaad een unieke voorstelling Waterzaad. Ik had de eer een van de spelers te mogen zijn. Daarom deste mooier dat Spot deze unieke voorstelling gaat spelen op locatie. Ik speel je suggestie om de schrijvers uit te nodigen door aan de productieleiding. Theatrale groet, Hans

 3. ingrid docter schreef:

  Leuk! Waterzaad, vond vandaag toevallig weer het script. Wist eigenlijk niet meer wat ik precies geschreven had. Ik heb er zin in.

  Ik maakte vanmorgen een reservering voor zondagmiddag, maar heb nog geen mail terugontvangen, gaat er iets mis?

  groet Ingrid

  • Hans Smeele schreef:

   Dag Ingrid,
   Jawel oude tijden gaan herleven. Unieke voorstelling WATERZAAD weer op de planken in een theatrale omgeving.
   Ik geef je bericht door aan onze reserveer- afdeling. Komt vast goed. Theatrale groet Hans Smeele (speelde JONAN in de oorspronkelijke WATERZAAD voorstelling onder regie van Benno van Leer)

 4. jeanne koopman schreef:

  hoi alle spelers van spot, die in deze productie spelen.

  Ben weer heel nieuwschierig naar jullie voorstelling.

  Toen der tijd ook gezien onde regie van benno van leer.

  Heel veel spel plezier, tot 13 februari dan kom ik kijken, SUCCES!!!!

  Jeanne Koopman

 5. Maaike schreef:

  Vanavond jullie stuk gezien. Mijn respect en bewondering. Klasse gespeeld, ik werd er door gegrepen. want het zal een grote uitdaging zijn geweest. Complimenten aan de spelers en de regisseuse. Maar ook mijn complimenten voor decor, wat een creativiteit en werk zit hierin. en de muzikanten heel subtiel, soms als dit nodig was, wat meer aanwezig, maar ook hier veel creativiteit. En de locatie was spitsvondig, geweldig hoe dit zich leent voor het stuk. Nou ja, ik heb gewoon enorm genoten van alles, het klopte gewoon.

 6. Sietske schreef:

  Wat een beleving is dit vanavond geweest en zo bijzonder. Respect voor spelers, muzikanten, regisseuse en het decor en licht op de prachtige locatie zowel binnen als buiten; zeer apart. Genoten met mam, zus en schoonzus van dit prachtige stuk. Complimenten aan allen ook achter de schermen: geen zorgen voor de aankomende voorstellingen: kan niet meer stuk, dit stuk! TMSJ

  • Hans Smeele schreef:

   Beste Sietske,

   Dank voor je complimenten en energievolle woorden over de voorstelling WATERZAAD. Fijn dat jullie zo genoten hebben!
   Tot onze volgende voorstelling?

 7. rina ruiter schreef:

  Mijn complimenten voor deze fantastische voorstelling! Wat een uitdaging! Ik heb vanavond ademloos en vol bewondering gekeken en genoten van het geweldige (!!) spel (prima casting), het decor, de muziek.Fascinerend en boeiend vanaf het begin. Alles klopte. (Tot en met de parkeerwachten en de publieksbegeleiding).

  • Hans Smeele schreef:

   Beste Rina, wat fijn dat je zo genoten hebt van onze voorstelling WATERZAAD. Dank voor je mooie woorden. Tot onze volgende voorstelling?

 8. jeanne koopman schreef:

  Wat hebben we genoten van jullie prachtige voorstelling. Prificiat voor de spelers, bedenkers, regie iedereen achter de schermen.

  Jullie kunnen trots zijn, wat zag het er gelikt uit. Even nog een apart compliment aan Iet Van Reijn, wat deed ze het weer prachtig, knap hoor Iet, wij vinden het zo prachtig dat je nog steeds zo betrokken bent met JOUW Spot!!!!! Bedankt voor de heerlijke avond, tot ziens, lieve groeten Afra Judith en Jeanne uit Egmond Toneel Groep Spiegel. Wij hopen weer vele van jullie te begroeten bij onze voorstelling De Revisor, 30 31 maart 1en 2 april!!!!!

  • Hans Smeele schreef:

   Dag Jeanne, Afra en Judith,

   Leuk dat jullie er waren en dank voor de mooie woorden en complimenten. Theatrale groet van alle Spotters!

 9. cecile van den berg schreef:

  Beste spelers……en dan is het voorbij….
  Rust voor jullie .
  De voorstelling blijft hangen, denk er nog steeds aan terug.
  Het was een reis door alle lagen van emoties heen.
  Wat gebeurde er veel….wat hebben jullie met enorm veel Kracht gespeeld. De spelers de muzikanten de locatie het licht….zo verrassend, zo ruig, zo uitdagend, zo mooi, zo verdrietig.
  Het was maar 5 minuutjes fietsen om te genieten van jullie gezelschap.
  Zoveel talent dichtbij huis. Bedankt !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *