2016 – Waterzaad

Spot speelde op locatie de voorstelling “Waterzaad” januari / februari 2016

Al heel lang lag het stuk Waterzaad op de planken bij Spot te wachten om gespeeld te worden. Dit stuk is ooit geschreven tijdens een schrijfestafette van Stichting De Kunst, 10 verschillende auteurs hebben er aan meegeschreven. Het resultaat, Waterzaad, een bizarre vertelling. In de maanden januari en februari 2016 hebben we dit stuk maar liefst 13 x opgevoerd.

Waterzaad: Moet je meemaken!
“Judy keert terug naar het hotel waar ze als kind heeft gelogeerd. Daar wonen nog steeds dezelfde mensen als toen. Stuk voor stuk bijzondere mensen. Langzaam maar zeker komen we er achter wat er zich toen allemaal heeft afgespeeld.”

 Omdat dit stuk zich buitengewoon goed leent om op locatie gespeeld te worden hebben we na een korte zoektocht B4Agro in Warmenhuizen bereid gevonden om hun geweldige bedrijfsruimten ter beschikking te stellen.  En daar waren wij natuurlijk heel blij mee. Het werd een theaterbelevenis die u nog nooit van Spot’70 gezien had. De regie was in handen van Kitty Relleke. Jantje van der Wurff  verzorgde de muziek. Ruim 1250 bezoekers hebben we mogen ontvangen., De reacties van het publiek waren over het algemeen lovend.

Terugblik van onze voorzitter Annemarie Dekker: ‘Eerste herinnering. We gaan op locatie en als het regent staat het publiek droog. Fred zegt dat alles gebruikt mag worden en hij liegt niet. Dus hier gaan we mee aan de slag de locatie, het stuk en muziek. En toen gingen we beginnen. Hoe wordt het decor? 160 Kisten en een steiger. Oh muziek is ook mooi, maar wie kan dat? Jantje. Ja natuurlijk. Wat mogen we water gebruiken? Hoeveel? Laat maar vollopen. En dan staat alles klaar alle kaarten zijn verkocht de reacties variëren van niet mooi tot geweldig. Een productie om trots op te zijn met z’n allen gedaan voelt u dat ook: Kippenvel!’

Recensie NHD 01-02-2016: “WATERZAAD een bijzondere voorstelling die zeer de moeite waard is gezien te worden en ruimte geeft tot meerdere interpretaties”

2016 – Waterzaad
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl